Vlada je pretekli teden sprejela odlok, ki predpisuje obvezno uporabo mask v zaprtih javnih prostorih, kjer ni mogoče zagotoviti varne razdalje.

Odlok predvideva izrekanje glov za vse, ki ga ne bodo upoštevala.

Za kršitev 39. člena znaša globa od 400 do 4000 evrov.

Nadzori glede mask naj bi se že izvajali.

Kacin je glede uporabe mask v trgovinah dejal:

”Po eni strani imamo priporočila NIJZ, po drugi morajo delodajalci poskrbeti za zaposlene in imamo stranke, ki vstopajo v trgovino.”

”Ko delodajalec ugotovi, da so v trgovini potrebne maske, bodo kupci maske nosili. Če jih ne bodo, ne bodo mogli v trgovino. Če bodo masko sneli sredi trgovine, bodo za to takoj oglobljeni. Če bodo delali sceno, bo pomagala tudi policija. Časi so preresni, da bi tovrstne provokacije tolerirali. Treba jih je preprečiti in prekiniti, vse, ki to počno, pa kaznovati. Če želimo širjenje virusa zamejiti in preprečiti, da bi se morala vlada pripravljati na nove, še ostrejše ukrepe, moramo zagotoviti polno spoštovanje odloka, ki zahteva nošenje mask v zaprtih prostorih.”

Ostra nasprotnica glede nošenja mask je tudi slovenska igralka Tanja Ribič. Objavila je posnetek, v katerem prikazuje, kako se je brez maske sprehajala na letališču.

Glede na to, kar je na tiskovni konferenci povedal Kacin, bi ji, če bi to storila v trgovini sredi Ljubljane ‘pomagala tudi policija.”

Prejela bi globo v višini 400 do 4000 evrov.

Kakšno pa je vaše mnenje?

LEAVE A REPLY