Na svetu še obstajajo dobri ljudje…

V ZDA okoli 3 milijone ljudi živi na ulicah. Med njimi je tudi 57-letni John Lohlen iz Philadephie. Že nekaj let je popolnoma izgubil zaupanje ljudi, saj je večina od njih imela negativen pristop.

V nesreči si je poškodoval hrbtenico. Preko nog so se mu okužbe širile po vsem telesu. Človek sploh ni mogel več stati na svojih nogah.

John pripoveduje, da ko se je zbudil, se nato odpravil v svoj kotiček, kjer je prosjačil in tam sedel do večera … na koncu je človek popolnoma izgubil vero v človeštvo.

Toda nekega dne se je približala ženska, ki ga je želela ostriči . Zavrnil jo je, saj je izgubil vero v ljudi. Toda ženska mu je povedala, da bo lahko spremenil svoje mnenje.

Tej ženski je ime Lolly. Dela za organizacijo, ki pomaga brezdomcem. Nosi jim spalne vreče ali oblačila, da nekako pomaga. John nato sprejme striženje. Ko ga Lolly striže, je videla njegove noge, medtem ko John pripoveduje celotno zgodbo …

Ženski je pogovor z Johnom všeč in želela mu je pomagati . Poklicala je rešilca, ki ga je odpeljal v bolnišnico, kjer se je začel zdraviti. Po nekaj časa, je spet lahko stopil na svoje noge.

Lolly pravi: “Celo zdaj, sva še vedno prijatelja. “

Včasih moramo nehati misliti samo nase in dati roko v pomoč tistim, ki jo res potrebujejo. Zgodba Lolly in Johna sta najboljši dokaz za to.

LEAVE A REPLY