Medicinska sestra Natalie Kunicki je zaposlena na urgenci v Londonu.

4. marca letos je v postelji ležala s svojo prijateljico. Odločili sta se namreč, da si bosta ogledali film. Med gledanjem pa si je Natalie raztezala vrat. Z nedolžnim nagibom vratu v levo stran, si je olajšala napetost v vratu in slišala pokanje vretenc.

Nekaj minut kasneje je odšla na stranišče. Med hojo do kopalnice pa je kar naenkrat omedlela in padla po tleh.

Čez nekaj sekund je prišla k sebi, ugotovila pa je, da ne more premikati svojih nog. Prijateljica je takoj poklicala reševalce in jim povedala kaj se je zgodilo.

Ti so hitro prispeli, ugotovili so, da ima pospešeno bitje srca in zelo visok krvni pritisk.

Po preiskavah so zdravniki ugotovili, da ji je zaradi pokanja vretenčnih kosti v vratu počila vretenčna arterija. To je ustvarilo tudi krvni strdek, ki je prišel v njene možgane. Natalie je povedala:

”Zdravniki so mi povedali, da je bilo raztezanje vratu tisto, ki je povzročilo, da sem danes takšna kot sem. Baje naj bi se kaj takega zgodilo zelo redko, meni se je.”

Zdravniki so se odločili za operacijo, ki je trajala tri ure. Počeno arterijo so popravili, niso pa ji mogli v celoti odstraniti strdka iz njenih možganov. Zagotovili so ji sicer, da bo preostanek strdka izginil sam od sebe.

Natalie je zaradi tega sedaj po levi strani popolnoma negibna. Samo z vajami pa bo lahko sčasoma, vsaj delno, ponovno postala mobilna.

Očitno raztezanje vratu le ni tako nedolžna zadeva, kot smo mislili. Delimo ta prispevek naprej, opozorimo še prijatelje.

LEAVE A REPLY