Zgodba mlade, revne ženske, ki je sprejela, da bo priča prijateljice na poroki, vam bo orosila oči.

Njena družina živi zelo skromno, vseeno pa sta z možem uspela zbrati 20 evrov, ki sta jih v ovojnici odnesla na poroko.

Ženska je povedala, da je prijateljičino poroko čakala celo življenje, saj ji je kot sestra, ki je nikoli ni imela.

Povedala je, da bi na njeno poroko šla v vsakem primeru, tudi praznih rok.

Na poroki pa je sledil trenutek, ko je nevesta zbrala vse ovojnice z denarjem in v roke vzela mikrofon. Začela je odpirati vsako ovojnico posebej in na glas je povedala, koliko je kdo dal.

Poročna priča je povedala, da česa takega še ni videla, a je to bil običaj tistega kraja iz katerega je prihajal ženin.

Tudi na obrazu prijateljice je videla, da nevesti ta običaj ni ravno prijeten in po godu.

“V vsakem trenutku, ko je odprla novo ovojnico, sem se počutila, kot da umiram. Slišala sem številke od 100 do 200, pa tudi do 500 evrov. Mene kot pričo je pustila za konec. Kot da ni bilo dovolj, da sem se že s svojo vestjo tako slabo počutila. Ko je odprla mojo ovojnico, naju je z možem začelo oblivati in sva se že pripravljala, da bova zbežala s poroke.”

”Nato pa je moja prijateljica po mikrofonu, pred 500 gosti povedala, da je od svoje najboljše prijateljice in poročne priče dobila 1000 evrov,” in jaz sem bila popolnoma šokirana nad tem, kar sem slišala. Tudi ostali svatje so bili presenečeni nad številko, ki so jo slišali, vsi pa so gledali v pričo in njenega moža, ki jima ni bilo nič jasno.”

Kasneje ji je nevesta prinesla zaprto ovojnico in dejala, da se zaveda, da ni v najboljši finančni situaciji in da ji želi vrniti denar, ker ji njeno prijateljstvo pomeni več od vsega denarja na tem svetu.

Nato ji je še dejala: ”Koliko denarja si mi dala, sem prebrala zaradi zlobnih in pokvarjenih ljudi, ki so samo čakali, da se bodo lahko smejali.”

Ženska je bila presrečna. Ko je z možem odšla domov, je odprla ovojnica in ugotovila, da se je poleg 20 evrov poleg znašel še bankovec za 500 evrov.

Krasna zgodba, ki nas res lahko veliko nauči. Prijateljstvo se ne meri z denarjem.

Delimo to zgodbo tudi med prijatelje in družino.

LEAVE A REPLY