Po razvoju tehnologije ne obstaja noben problem komuniciranja s človekom iz druge države ali kontinenta.

Mnogi si preko spleta iščejo tudi ljubezen, tako pa je bilo tudi v primeru ubogega in očitno zelo naivnega Britanca Colina Orra.

Preko spletne strani je namreč spoznal spoznal 32 letnico, vdovo Olgo Marčenko. Zapeljiva Ukrajinka ga je povsem omrežila, izmenjala sta si preko 800 sporočil, na tisoče sms-ov, velikokrat pa sta se tudi pogovarjala preko telefona.

Povedala mu je, da ima hčerko, Colin pa ji je večkrat poslal tudi denar, katerega naj bi potrebovala za preživetje.

Po nekaj mesecih mu je povedala, da bi se rada preselila k njemi v Edinburg. Presrečni Britanec ji je seveda takoj poslal denar, da bi čimprej s hčerko prišla do njega.

Pričakal ju je na letališču, prejel je tudi natančen opis, kako bosta oblečeni, a glej ga zlomka, z letala nista prišli.

Ubogi Britanec je očitno bil tako naiven, da je bil prepričan, da se jima je kaj zgodilo, zato je dogodek prijavil na policijo. Policisti so ugotovili, da gre za pravo osebo, ampak po prejetem denarju, ni imela več želje zapustiti svoj kraj in se preseliti na Otok.

Colin, ki dela kot šef kuhinje, je za 1600 funtov, katerih je poslal spretni Olgi, moral prodati celo kitaro in svoj prenosnik.

Ljubezen bo očitno moral poiskati nekaj bližje..

LEAVE A REPLY