Vsi svatje so na tej poroki nosili črne preveze. Na prvi pogled zelo srhljivo, ko pa spoznate ozadje zgodbe, pa boste zelo presenečeni.

Stephanie Agnew se je s svojim partnerjem odločila za poroko, ki na prvi pogled ni bila nič drugačna od ostalih, dokler nisi pogledal svatov.

54 povabljenih je na ceremonijo nosilo črno prevezo.

S to potezo pa so se želeli pokloniti nevesti, ki je pred petimi leti oslepela.

Stephanie, ki šteje 32 let, je bolezen podedovala po svoji mami. Najprej so mislili, da ima možganski tumor, kasneje pa so ugotovili, da gre za bolezensko stanje, ki prizadene vid in ga oslabi do te mere, da oslepiš.

Stephanie je povedala:

”Rekli so da gre za gensko mutacijo, ki jo nimamo v družini, a se je očitno morala začeti nekje razvijati in je doletala mojo mamo,” je povedala Stephanie in nadaljevala: ”Mami so bolezen odkrili 11 let nazaj, takrat sem bila stara 18. Sama pa sem začela popolnoma izgubljati vid pri 27-letih in zdaj, pri 32-letih vidim le sence ter oblike.”

Svojega partnerja je spoznala pred dvema letoma, leto kasneje pa jo je na božični dan tudi zaprosil.

Čeprav ga ni nikoli videla, je takoj vedela, da je dobrega srca in da ga ljubi.

Stephanie je povedala, da z mamo še vseeno upata, da nekega dne najdejo zdravilo. Dodala je, da bosta vseeno nadaljevali svoje življenje in skušali živeti čimbolj srečno:

”Najbolj me boli, ko mi ljudje rečejo, da nečesa ne zmorem ali mi ne bo uspelo, ker sem slepa. To name vpliva tako, da mi da še večji zagon, da jim dokažem, da se motijo,” je povedala Stephanie.

Pogumna nevesta kljub slepoti živi svoje sanje. Delimo to ganljivo zgodbo tudi med prijatelje.

Začnimo ceniti to kar imamo.

LEAVE A REPLY