Čebula je nepogrešljiva sestavina številnih jedi, je pa tudi čudežno zdravilo pri zdravljenju nekaterih bolezni in zdravstvenih težav.

S čebulo lahko pozdravimo čebelji pik

Če pri roki nimate nobenega sredstva iz lekarni vzamite čebulo. Rezino čebulo pritisnite na mesto vboda, bolečina bo hitro izginila. POZOR: Če ste na čebelji pik alergični pa morate takoj poiskati zdravniško pomoč.

Blaženje opeklin

Prerežite čebulo na polovico in jo položite na opeklino. Pustite tako dolgo gor, da bolečina popusti. Sok iz rdeče čebule namreč pomirja opečeno kožo in pospeši njeno obnovo. Je tudi naravni antiseptik, kar pomeni, da zmanjša tudi tveganje za različne okužbe

Naravni pesticid

Imate doma škodljivce, ki napadajo vaš vrt? Ni problema. V mešalniku zmešajte dva stroka česna, štiri čebule, dve žlici popra in liter vode. V drugo posodo dajte dve žlici tekočega mila in sedem litrov vode. Dodajte pripravljeno zmes s čebulom in česnom in dobro premešajte. S to mešanico poškropite rastline, ki jih škodljivci napadajo.

Imate krhke nohte?

Večkrat na dan jih natrite s sokom čebule, še posebej še se nohti lomijo

Zloščite lahko tudi medenino

Čebula je odlično loščilo za izdelke iz medenine. Vzeli boste nekaj čebul in jih dali v lonec. Dodajte le toliko vode, da se čebula prekrije. Dajte na štedilnik, počakajte da zavre, nato pa na zmernem ognju kuhajte kakšni dve uri. Raztopino nato uporabite za loščenje izdelkov iz medenine.

Rja na nožih?

Z nožem zarežite v celo čebulo in podrsajte po njej. Postopek ponovite večkrat, rja bo sčasoma izginila.

Neprijetne vonjave po beljenju ali barvanju

Po beljenju sten ali barvanju površin je vonj po barvi ponavadi prisoten še nekaj časa. Po barvanju v prostor postavite nekaj skled z vodo, v katero ste vstavili koščke sveže naribane čebule. Neprijetne vonjave bodo izginile že po nekaj urah.

Poredni hišni ljubljenčki

Če imate doma mačko ali kakšnega drugega ljubljenčka, ki vam uničuje pohištvo ali opravlja potrebo na nedovoljenih mestih uporabite čebulo. Na prostore, kjer se povzroča največ škode nanesite narezano čebulo. Vaš ljubljenček bo sčasoma s podobnimi dejanji prenehal, saj mačke in psi ne marajo vonja čebule.

Delimo te odlične nasvete tudi med prijatelje in družino. Pomagajmo si na naravne načine.

LEAVE A REPLY