Poročali smo že, da bo v teh dneh preko 25 tisoč gospodinjstev, ki plačujejo nižji prispevek, prejelo dopis nacionalne televizije RTV Slovenija.

Prejemniki bodo morali podati izjavo, da doma nimajo tablice, računalnika ali pametnega telefona, ki omogoče sprejem tv signala preko interneta.

Če bodo tisti, ki bodo prejeli dopis, doma imeli vsaj eno od naštetih napravo, bodo po novem morali plačevati dobrih trikrat toliko prispevka kot do sedaj. Tisti, ki sedaj plačuje 3,77 evrov prispevka, ga bo po novem 12,75 eur.

Nacionalka bo s tem ukrepom dobila dodatnih 2,7 milijona evrov na leto.

Pojasnili so, da je od avgusta letos omogočen sprejem vseh programov RTV Slovenija tudi prek interneta. S tem se tudi računalniki, mobilni pametni telefoni in tablice kvalificirajo kot sprejemniki programa TV Slovenija, zato je potrebno plačati prispevek.

FOTO: Zurnal24

Novica je požela veliko neodobravanja, številni so ogorčeni, saj so mnenja, da ne gre za prispevek, ampak za prisilno dajatev.

Zanimivo je, da morajo na RTV Slovenija mesečno samo za plače zaposlenih zagotoviti preko 4,6 milijona evrov. Tam je namreč zaposlenih več kot 2200 oseb.

Že večkrat so nekateri pozivali h kadrovskim spremembam, predvsem zmanjšanju zaposlenih, a se to še ni zgodilo.

Kakšno pa je vaše mnenje o celotni zadevi?

Delimo naprej, opozorimo čim več ljudi.

LEAVE A REPLY