Danes vam predstavljamo zelo nenavadno, a še kako resnično zgodbo, ki vam bo sigurno polepšala dan.

Deklica z imenom Poppy se je rodila z Moebiusovim sindromom, ki prizadane obrazne živce. Hud sindrom onemogoči mežikanje in menjavanje obraznih izrazov.

Že od rojstva naprej je uboga deklica kazala borbeni duh, bolezni se ni predala, pri 15ih mesecij je začela hoditi. Še vedno je težko govorila in se smejala, a je to nikakor ni odvrnilo od tega, da je vsak dan napredovala.

Starši so že mislili, da si bo pogumna deklica opomogla in bo lahko začela normalno živeti, ko se je zgodilo nekaj nepričakovanega.

Mama jo je v postelji našla nezavestno, nemudoma je poklicala zdravniško pomoč. Deklico so odpeljali v bolnišnico, kjer pa so ugotovili, da se ji v pljučih nabira tekočina. Imela je tudi moćno poškodovane možgane, zato so zdravniki starše pripravili na najhujše. Povedali so jim, da deklici ni več ostalo veliko življenje.

Starša Steven in Amy sta bila obupana. Bližali so se tudi božični prazniki, deklica pa je počasi omagovala.

Na božični večer sta skupaj z ostalimi tremi otroki, Alfijem, Macey in Alicio, odšli v cerkev, da bi molili za Poppy. Nato pa so odšli še v bolnišnico, da bi se od deklice poslovili. Pripravili so se na najhujšem, celo verjeli so, da je za ubogo deklico to zadnji božič.

Macey je opazovala svojo bolno sestrico, od nje se je želela posloviti. Večkrat jo je močno poljubila na trebuh, takrat pa se je zgodil zares pravi čudež. Bolna Poppy se je začela odzivati na sestričine poljube in se začela smehljati.

Od tistega trenutka naprej je začela kazati znake izboljšanja. Zdravniki so bili v šoku, niso mogli verjeti, da se to res dogaja. Znanstvene razlage niso našli.

Kljub temu, da je deklica utrpela hude poškodbe možganov, se ji je stanje močno izboljšalo, kazalo je, da obstaja upanje.

Že čez nekaj dni je okrevala in kmalu zatem tudi zapustila bolnišnico. Ponovno se je naučila govoriti in hoditi.

Deklica je pokazala, da je res prava borka in, da je življenje vredno živeti, če si obkrožen z ljudmi, ki te imajo radi.

Delimo to pozitivno zgodbo tudi med prijatelje. Naj obkroži čim več ljudi.

LEAVE A REPLY