V Sloveniji je veliko prahu dvignil pogovor Televizije Slovenija s pravnomočno obsojenim Igorjem Bavčarjem.

Ob to se je obregnil tudi minister Hojs.

Številni so mnenja, da so naredili napako, ko so obsojenega kriminalca povabili na pogovor. Z javne televizije so podali pojasnilo, da so Bavčarja k pogovoru povabili kot enega ključnih akterjev iz obdobja osamosvajanja naše države.

”Ker je bil namen celotne serije pogovorov ponovno in natančno osvetliti dogodke, ki so pred 30 leti pisali prihodnost naše države, je bila sprejeta odločitev, da v pogovorih namenimo prostor tudi Igorju Bavčarju.”

Njihovo pojasnilo pa je očitno močno zmotilo notranjega ministra Aleša Hojsa, ki je zapisal:

”Nisem zasledil, da bi RTV Slovenija pojasnjevala, zakaj je Slavno Bobovnik delal intervju in kolesaril s pravnomočno obsojenim Binetom Kordežem, Merkur, tako kot počne v primeru Bavčarja. Igor je eden tistih, brez katerih samostojne Slovenije ne bi bilo, zato so taka pojasnila deplasirana.”


Bobovnika so Hojsove besede očitno močno ujezile.

Hojsu je namreč odvrnil:

”Ljubi bog gospod minister. Vi imate sami sebe za norca. Odstopite in ostanete. Zgubite 50 tisoč Slovencev na Hrvaškem in koledar vam dela težave. Z Binetom Kordežem sem se pogovarjal približno 5 let pred obsodbo. Pa s Hildo Tovšak in Milošem Kovačičem tudi. In spraševal sem ga to, kar je kasneje zanimalo sodnike.”

Zraven je pripel fotografiji mačke z napisom, da je v depresiji zato, ker je v Sloveniji.

Vir prikazne fotografije: Jože Suhadolnik, Delo

LEAVE A REPLY