Marko Potrč je očitno svoj smisel našel v odločnem nasprotovanju nošenju mask.

Njegove izjave so šle zelo daleč. V javnosti je dvignil precej prahu. Po mnenju mnogih je s svojimi izjavami že prestopil mejo zdravega razuma.

Tokrat je na žulj stopil tudi uredništvu 24ur.com.

Tamkajšnji urednik Jure Tepina ga je v enem izmed komentarjev pod njegovo objavo pozval, naj v svojih prispevkih ne navaja starih člankov z omenjenega portala, saj da jih je časovno vzel s konteksta.

Potrč pa mu je odvrnil:

”Pa Jure Tepina in ostali kolegi tam, ne razumite narobe. Res ne želim nič slabega. Res vas ne bi tako izpostavljal, če ta konkretni primer ne bi bil tako slikovit odraz tega, kar se generalno dogaja. Maske so samo en del v celotni zgodbi. A prav na primeru mask lahko vsi zelo dobro dojamemo, kako hitro se zgodi, da včasih tudi najbolj nerazumne, nelogične stvari širimo naprej v prepričanju, da delamo dobro. In tukaj smo, eni in drugi prepričani, da delamo dobro. Kaj ko bi združili moči?”

Potrč je dodal, da Jureta ceni in ga dojema kot:

”izredno razgledanega, inteligentnega, razumnega kolega. Lahko rečem, da ga cenim. Zato sem verjamem, da bo uspel stopiti korak nazaj in se kritično vprašati: ‘Če vse to drži, koliko imajo maske potem res smisla? Oziroma kje so smiselne in kje ne. Koliko ima vse ostalo smisla? Do kod je produktivno in od kod naprej je več škode kot koristi? Smo mediji prenehali kritično razmišljati ter postavljati ogledalo tistim, ki jim ga moramo postavljati?”

LEAVE A REPLY